VAKIOTUNNIT
(Kysy tunteja myös muina aikoina)


Maanantaisin
17:30-18:30           jatko - heC
18:30-19:30           heB

Tiistaisin      
18:30-19:30           heB - heA
19:30-20:30          

Toistaiseksi järjestämme tunteja myös keskiviikkoisin pyynnöstä

Torstaisin
17:30-18:30          heC - heB
18:30-19:30         

Lauantaisin
16-17           heC-heB


HUOM!
Illen Talli on vakuuttanut vain satunnaiset ratsastajat. Suosittelemme liittymistä SRL-seuraan (vuosimaksu juniori 50€ sisältää vakuutuksen).

OHJEITA RATSASTAJILLE

Saavuthan tallille hyvissä ajoin ennen tunnin alkua, jotta ehdit varustaa ratsusi. . Mikäli tulet myöhemmin kuin puoli tuntia ennen tunnin alkua, ilmoitathan asiasta ajoissa. Varaathan myös aikaa hevosen ja varusteiden hoitoon ratsastuksen jälkeen.

Ennen ratsastusta
Märät loimet viedään kuivumaan. Hevonen harjataan hyvin ja kaviot putsataan. Tarkistetaan varusteiden kunto, ja varustetaan hevonen. Talvella hevonen juotetaan.
Ratsastuksen jälkeen
Varusteet puhdistetaan (kiinnitä erityisesti huomiota: kuolaimet, suojat, jalustimet, satulavyö). Hevonen harjataan hyvin ja hikinen hevonen pestään tai loimitetaan sään mukaan. Talvella hevonen juotetaan.

Pienten lasten vanhemmat ja aloittelevat ratsastajat
Huomioittehan, että tallilla ei ole edellytyksiä järjestää jokaiselle taluttajaa. Toivoisimme siis, että aloittelevien ratsastajien mukana tulisi aikuinen avustamaan.

HINNASTO
(Hinnat sisältävät alv:n)


Kymppikortti vain SRL-jäsenille/vakuutuksen ottaneille
(saatavilla tunneille 7.1.2019 alkaen) 210€
voimassa 10vk

UUTUUS 5x-kortti kaikille
(saatavilla tunneille 7.1.2019 alkaen) 120€
voimassa 5vk

Ratsastustunti SRL jäsenille22€

Useamman kerran viikossa ratsastavat (tai perhe) 20€
(SRL jäsenet)

Irtotunti (sis.vakuutuksen)25€

Yksityistunti38€

Yksityistunti SRL jäsenille35€

Omalla hevosella ryhmätunti 10€ yksityistunti 20€
kilometrikorvaus (yli 7km) 0,25€/km

Maksaa voit joko yleisimmillä korteilla, smartum liikuntaseteleillä tai laskulla. Olemme käyttöönottamassa hopotia. Tunneille ilmoittautuessa täytä ilmoittautumislomake, tai vastaavat tiedot s-postilla/tekstiviestillä.

Tunti tulee peruuttaa edellisenä päivänä klo 15 mennessä. Tämän jälkeen peruutetusta tunnista veloitetaan puolet. Samana päivänä peruutettu/peruuttamaton tunti veloitetaan kokonaisuudessaan. Mikäli et pääse vakiotunnille, tunnin voi korvata toisella tunnilla, kun perutus on tehty ajallaan. Perutusajan jälkeen äkillisissä sairaustapauksissa tunnin voi korvata myöhemmin sovittaessa, tunti veloitetaan normaalisti. Poikkeuksia ei myönnetä.

TIETOA HEVOSESTA

Hevonen on elävä vaistojensa varassa elävä keskimäärin 500kg painava eläin.
Hevonen on:
- Saaliseläin
- Pakoeiläin
- Laumaeläin
Saaliseläimenä hevonen joutuu puolustautumaan petoeläimiltä, pakoeläimenä sen ensimmäinen puolustuskeino on pakeneminen, laumaeläimenä hevonen reagoi myös muiden hevosten käyttäytymiseen ja paeta vaaraa muun lauman mukana.

Harvoinpa kesken ratsastustunnin tulee susihukkaa kentänlaidalle vaanimaan, mutta joskus saattaa käydä niin, että esimerkiksi muovipussi tai aukeava sateenvarjo näyttää kovasti samalta, kuin vaaniva peto. Myös kova ääni saattaa säikäyttää hevosen.
Ratsastuskoulun hevoset ovat huolella valittuja ja totutettu jos jonkinmoiseen, mutta kaikkea emme voi ennakoida. Ohjeita noudattamalla minimoidaan riskit.